"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kevään korvilla

Siitä, kun koivun oksat tuodaan sisälle ja silmut puhkeavat voidaan laskea milloin silmut puhkeavat puissa ulkona. En vain muista miten se laskettiin; päivä sisällä on viikko ulkona? No viikon verran siinä meni, seitsemisen päivää. Seitsemän viikkoa, kun puut ulkona vihertää? 
Voi hyvinkin olla...
 Tein itselleni esiliinan vahankankaasta multahommia varten. Ihan halppahallista ostin kankaan. Se haisi tosi pahalle, tuli heti mieleen, että millähän myrkyillä sitäkin on käsitelty, liotin sen pesuaine vedessä, se auttoikin.
 Siinä on suurin osa tämän kauden siemenistä. Muunmuassa seitsemää eri salaattia,  punaista jättikarhunputkea, kangasajuruohoa, tuoksuherneitä: "Lady Diana", "Matucana, "Royal wedding" ja Wiltshire ripple"... 
 Tänä vuonna ajattelin taimikasvatuksessa hyödyntää maitopurkin pohjia.  Pitkän kissa selkään on kylvetty ensimmäiset siemenet; paprikat.
Olohuoneen kaapin ja lipaston päällinen on täynnä pelargoneja. Täytyy lipaston päältä siirtää ne pois taimikylvösten tieltä. Pelargoneja en nyt hanki uusia, paitsi Mårbackan, jos nykyisestä ei enää ole elätiksi.
Kuva:Puutarhan aika kirjasta
Luin ihanan puutarha kirjan;
(esittely Leena Lumen kirja blogissa)
Kuva:Puutarhan aika kirjasta

Kirja oli kerrottu ihanana kertomuksena puutarhurin ja puutarhan koko vuoden kulusta ja tarinassa oli hyödyllisiä vinkkejä muille puutarhureille. Kirja herätti minussa juurikin samoja tuntemuksia, kuin Leena Lumikin kuvaili; rentouttavaa nirvanaa, jota täydensi huumaavat puutarha kuvat. 
Ja miten helpottavaa on jakaa toisen puutarhurin kanssa ihan näin kirjaakin lukemalla, kuinka ei  aina puutarhassa kaikki onnistu ja tärkeintä on rento työskentely ilman suorituspaineita, tärkeintä on iloita ja nauttia puutarhastaan.
Tämän voisi hankkia omaan hyllyyn luettavaksi joka kevät.

Perennapenkkiin pitäisi valita loput kasvit ja tilata ne. Yhtä pakettia odottelen Kauppilan puutarhalta; petunioita, pioneja pari, purppurasulka hirssiä, steviaa, mansikan taimia...

8 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Pelakuita meilläkin on, joka paikassa, vaikka omista vain yksi talvehti... innoissani ostin taimimyymälästä 10 tainta..:))

Maija kirjoitti...

Tuosta vahakankaasta muuten jätin vielä pöydän suojausta varten ison palan, kun ensimmäiset kylvöt ja ruukutukset tulee tehtyä keittiön ruokapöydällä tai tasoilla. Aiemmin käytin sanomalehteä ja sen kanssa pelaaminen tässä yhteydessä on paljon epäkäytännöllisempää.

Riitta kirjoitti...

täälläkin sormet syhää noihin hommiin ja anelevasti olen miestä katsellut josko tänä kesänä tehtäis se kasvihuone...ilman tulosta toistaiseksi ;)
Hauska pitkä kissa tuli noista maitopurkin pohjista !

elämäni matkat kirjoitti...

Mainio keksintö tuo maitopurkkien kierrätys. Mä noita kissapurkkeja koitin säästellä mutta en sitten pnnistunut noin luovasti ratkaisemaan uusiokäyttöä.
Komea sun siemenpussivalikoima.

Hyvä Mieli kirjoitti...

Wau mikä keksintö tuo maitopurkkikissa!

Taika kirjoitti...

Mahottomasti siemeniä. Kyllä kesäksi on luvassa ihana kukkaloisto. Ihanat nuo oksat lasipurkissa, taidan varastaa idean!!

Maija kirjoitti...

Maitopurkin pohjiin äitini aina aikoinaan kylvi siemeniä, ripusti langoilla roikkumaan pirtin ruutuikkunoiden välipuihin, että sieltä tämä idea on kulkenut mukana :)
Taika; sitä pääsee taas toivottavasti kimppujen tekoon, mutta erityisesti odotan yrttejä ja teeaineksia ja kukkakimppuihin täytyy myös kokeilla yrttejä ja tehdä myös syötäviä kimppuja :)
Ja mårbacka pelargonia pitää löytää, kun viime vuotisen nyt heitin pois, se ei pelastunut, saa nähdä joutuuko mårbackan ihan tilaamaan, kun omilla kylillä niitä ole ainakaan viime vuosina saanut...

SisustEllen kirjoitti...

Olipas mukava käväistä ensi kertaa blogissasi - taidanpa tulla toistekin :)Ihania kuvia ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...