"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsiäis pyhien pisneksiä

Siinä on meidän pääsiäis "puput". 
Eilen aamuna kymmenen aikaan pihallamme olivat kisailemassa. 
Kaunis auringon paiste on hemmotellut vapaa päivinä ja toivottavasti kevät alkaisi tulla toden teolla.

 Vapaa päivien puuhiin on kuulunut kasvien ruukuttamista; kuvassa uudet stevian, poutapilvien ja purppurasulkahirssien taimet ruukuissaan keittiön ikkunalla, jossa paprikankin taimet on nousseet pintaan. 

Olohuoneessa on tulleet petunian taimet pelakuitten vieressä ja viime kesäisistä suklaakosmoskukkista  viidestä kolme säilyi hengissä talven kellarissa ja nyt pukkaavat uutta lehteä, uskomatonta sinänsä, ne olivat aika toivottoman käntyn näköisiä. 
Kellarissa viileämmässä valoisessa uudet mansikan taimet ja pionin juurakot odottaa ruukuissaan yhden uuden ja parin viime vuotisen daalia juurakon kanssa. 
Lauantaina käväisin kirpparilla ja vaikka olenkin tehnyt periaate päätöksen, että kippojen ja kuppien kantamista kotiin rajoitan rankasti, niin nuo musta kuvioiset pikku vadit oli pakko kotiin tuoda olivat niin jotenkin dramaattiset ja erikoiset, muutaman euron maksoin niistä. Edellinen hairahdus, nuo kahvikupit olikin tarkoitus laittaa leikkimökkiin tytöille, äiti vaan nyt lainaa niitä ennen leikkimökki kauden alkua ;)
Yhdet mekot päätin haluta ja keritä tytöille kesäksi ommella. Kuopuksen mekko valmistui eilen ensimmäisenä, se on jo ihan ruttuinen, kun se on ollut jo päällä. Kirpparilta hankituista kierrätys kankaista teen ne, valmistunut mekko on tyynyliinoista, isojen tyttöjen mekot tulee verhoista.

Aamulla tein loput perenna tilaukset kesäksi, niiitä dotellessa sitten.

Nautitaan vielä viimeisestä vapaasta ja auringon paisteesta!

2 kommenttia:

Taika kirjoitti...

Voi kun jaksaiskin tehhä meon itte. Ite tein viime kesänä pussilakanasta tunikan itteleni. Jos nyt neitille jotain väsäis. Ihanat nuo kukat, perunanarsissit?? Kysyy ei viher- vaan tapetointipeukalo!!

Maija kirjoitti...

Joo kyllä perunanarsissi. muistuttaahan se ulkonäöltään perunankukkaa, tuoksuuskin kivalle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...