"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Raparperin alla...

Nyt meidäkin pihassa kasvaa taas raparperia, kun naapurilta vähän siirrettiin juurakkoa meidän puolelle. Ei tarvi käydä enää kohta "varkaissa";)

Josko nyt kenelläkään pullaa pääsee kaappiin edes kuivahtamaan, ei siis ainakaan meillä, ei niin usein pullaa leivota, niin tähän sopii hyvin kuivahtanutkin pulla ja tiestysti nyt raparperi. Meidän lähettyvillä on pikku leipomo, josta saa lähes kotitekoisen veroista perusraaka-aineista tehtyä pullapitkoa, ostin torilta sitä ja siitää tein:

 Raparperi pullavanukas
-pullaa (kotitekoista, valmista, pitkoa, pikkupullaa tms)
-raparperisosetta(keitä raparperi palat soseeksi vesitilkassa sokerin kera)
-munia
-maitoa
-kanelia
Pinnalle:
-mantelilastua
-voi nokareita
-ruokosokeria

Kerrosta pulla viipaleet raparperisoseen kanssa uunivuokaan, sekoita munamaito ja mausta kanelilla ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle mantelilastut, ruokosokeri ja voi nokareet. Paista 200 asteessa kunnes pinnassa on kaunis väri ja munamaito on hyytynyt.
Lisäksi tein vaniljakastiketta.


"Syö herkkuja niin paljon, kuin jaksat niitä itse valmistaa" 
Michael Pollan 

Oliskohan tämmöinen viikonlopun erikoinen sopivasti... :)

Seuraavaksi on blogiin tulossa pitkästä aikaa sisustus juttua ja sitten puutarhan tapahtumia tietysti myös.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Maija ja et usko että mie olin ihmeissäni, että kun suosikit- kautta menny ja menny siun blogiin ja ihmetelly kun alkuvuoden blogitukset vaan näkyy että ei oo Maija päivittäny sivuja ja sitten huomasin et hitsit, miun suosikit sivujen kautta ei tulekaan uusinta kuukautta näkyviin!! Kylläpä on ollutkin ikävä kun ei oo päässy kattomaan uusia päivityksiä!
_ se Sanna_ :)jolla ei ole goolge tiliä

Maija kirjoitti...

se Sanna: Voi kiitos kaunis mukavasta ja piristävästä kommentistasi<3 Minäkin olen ihmettelyt missä olet ollut :)

betweenland kirjoitti...

Täytyypä kokeilla tuota ohjettasi, kun raparperiakin on jälleen tuoreena. Näyttää herkulliselta!

Anonyymi kirjoitti...

Mulla onkin sulle ihana ohje raparperijuomaan, ootkin varmaan sitä tehnyt joskus?
-Se sanna-

Maija kirjoitti...

Viime kesänä tein ainakin herkullista raparperi louhisaarenjuomaa, johon tuli siis raparperia, mustaherukanlehtiä ja mausteeksi limeä ja minttua. Mutta pistä reseptisisi ihmeessä kiertoon :)

Anonyymi kirjoitti...

Rapaperijuoma HYVÄ ja erittäin helppo

4 l keitettyä vettä
1 kg pilkottuja raparperejä
500 g sokeria
kahden sitruunan mehu

Pilko raparperit sankoon,laita sokeri ja kaada päälle kiehuva vesi ja lisää sitruunan mehu. Anna seisoa vuorokauden ja siivilöi raparperit ja pullota ja kylmään :) voin sanoa että NAM ja nauskis
-Se Sanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...